[agrikon_wc_ajax_search]

Op zoek naar een groepsaccommodatie tot circa 26 personen?

De Wemmenhoeve heeft het

Activiteiten op het terrein en in de omgeving

Het dorp Pesse biedt een supermarkt en diverse gezellige restaurantjes zoals een steakhouse waar ook de kinderen meer dan welkom zijn. De Wemmenhoeve is daarnaast een prima uitvalbasis om Drenthe en Noord Nederland beter te leren kennen. Binnen 10 minuten ben je in de nabij gelegen stad Hoogeveen om uitgebreid te kunnen winkelen of uit eten te gaan in één van de vele restaurants. Ook is het mogelijk om fietsen te huren (deze worden voor jullie gebracht naar De Wemmenhoeve) en zo het indrukwekkende Nationaal Park Dwingelderveld te ontdekken.

col du vam wemmenhoeve

Activiteiten voor kinderen

Op het terrein van De Wemmenhoeve zijn diverse faciliteiten aanwezig voor kinderen om zich perfect mee te vermaken. Voor leuke dagjes uit zijn er in de directe omgeving vele activiteiten beschikbaar:

Wildlands Emmen

Op slechts een half uurtje rijden ligt Wildlands Emmen. Het avontuurlijke themapark waar jong en oud op ontdekkingsreis gaan en waar de beleving centraal staat.

Plopsaland

Overdekt attractiepark waar je alle bekende karakters van Studio 100 tegenkomt zoals Kabouter Plop, Mega Mindy en Bumba.

Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe

Leuke activiteiten op de boerderij voor jonge kinderen. Gedeeltelijk in de openlucht als overdekt. Voor een voordelig dagje uit!

Overdekt Speelparadijs FunZone

Klim- en klauterparadijs voor kinderen in Hoogeveen, geheel overdekt.

Zwembad Hesselingen

Een subtropisch zwembad in Meppel met wedstrijdbad, binnen- en buitenbad, interactieve glijbaan, speeltuin, voetbalveld en ligweide.

Sportief

Voor de sportievelingen mag de trimbaan -in het nabij gelegen Spaarbankbos- niet ontbreken. Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Col du VAM, op nog geen 10 km afstand van De Wemmenhoeve, is een klimwalhalla voor elke sportieve fietser bestaand uit drie klimroutes en één afdaling. Een echte kuitenbijter! Elektrische fietsen kunnen bij De Wemmenhoeve worden opgeladen. Zin in een uitdaging? Ook boogschieten en bubbelvoetbal behoort tot de mogelijkheden op het terrein van De Wemmenhoeve.

Natuur en ontspanning

Het Drentse landschap leent zich uitstekend voor dagjes weg. De eeuwenoude hunebedden in Drenthe zijn zeker de moeite van een bezoek waard. Ook kun je een prachtige wandeling maken door het Spaarbankbos of het rijke vogelleven bestuderen van de Boerenveenseplassen (beide op loopafstand).

Iets verder weg ligt het Nationaal Park Dwingelderveld: een 3700 hectare groot natuurgebied met uitgestrekte heidevelden. Het Dwingelderveld is een knooppunt waarvandaan je prachtige wandelingen kunt maken. Eventueel onder leiding van een natuurgids.

Aansluiting met fietsknooppuntenroute

Vanuit de accommodatie is er aansluiting met het fietsknooppunten netwerk van Drenthe. De routes voeren langs de meest karakteristieke Drentse dorpjes en plekken. Eenmaal thuisgekomen kun je bij de warmte van de haard napraten over de opgedane indrukken en plannen maken voor de volgende dag.

Cultuur en musea

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Vanaf De Wemmenhoeve is het nog geen 20 minuten rijden naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar wordt verteld over de vele Joodse slachtoffers en overlevenden van de Tweede Wereldoorlog.

Drents Museum

De bekende boot van Pesse (het oudste vaartuig ter wereld) is gevonden in het perceel grenzend aan De Wemmenhoeve. Het vaartuig kun je bekijken in het Drents Museum in Assen, een echte aanrader!

Groninger Museum

De stad Groningen is met zijn gezellige binnenstad en het Groninger Museum goed per auto of openbaar vervoer te bereiken. Een aanrader voor een leuk dagje uit!