Velden zijn niet correct ingevuld
Activiteiten 2

Activiteiten op het terrein en in de omgeving

Het dorp Pesse biedt een supermarkt en diverse gezellige restaurantjes zoals een steakhouse waar ook de kinderen meer dan welkom zijn. De Wemmenhoeve is daarnaast een prima uitvalbasis om Drenthe en Noord Nederland beter te leren kennen. Binnen 10 minuten ben je in de nabij gelegen stad Hoogeveen om uitgebreid te kunnen winkelen of uit eten te gaan in één van de vele restaurants. Ook is het mogelijk om fietsen te huren (deze worden voor jullie gebracht naar De Wemmenhoeve) en zo het indrukwekkende Nationaal Park Dwingelderveld te ontdekken.
Liever op E-choppers Drenthe ontdekken? Dat kan! Het vertrekpunt is op loopafstand vanaf De Wemmenhoeve. Informeer naar de mogelijkheden.

Houden jullie van spanning en zijn jullie goed in puzzelen? Dan is de Escape Box iets voor jullie. Dit kan zowel binnen als buiten in teamverband worden gespeeld. Perfect voor de avond òf als het weer wat minder betrouwbaar is. Het spel is geschikt voor jong en oud!

Activiteiten voor kinderen

Op het terrein van De Wemmenhoeve zijn diverse faciliteiten aanwezig voor kinderen om zich perfect mee te vermaken. Voor leuke dagjes uit zijn er in de directe omgeving vele activiteiten beschikbaar:

Wildlands Emmen
Op slechts een half uurtje rijden ligt Wildlands Emmen. Het avontuurlijke themapark waar jong en oud op ontdekkingsreis gaan en waar de beleving centraal staat.

Plopsaland
Overdekt attractiepark waar je alle bekende karakters van Studio 100 tegenkomt zoals Kabouter Plop, Mega Mindy en Bumba.

Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe
Leuke activiteiten op de boerderij voor jonge kinderen. Gedeeltelijk in de openlucht als overdekt. Voor een voordelig dagje uit!

Overdekt Speelparadijs FunZone
Klim- en klauterparadijs voor kinderen in Hoogeveen, geheel overdekt.

Zwembad Hesselingen
Een subtropisch zwembad in Meppel met wedstrijdbad, binnen- en buitenbad, interactieve glijbaan, speeltuin, voetbalveld en ligweide.

Natuur en ontspanning

Het Drentse landschap leent zich uitstekend voor dagjes weg. De eeuwenoude hunebedden in Drenthe zijn zeker de moeite van een bezoek waard. Ook kun je een prachtige wandeling maken door het Spaarbankbos of het rijke vogelleven bestuderen van de Boerenveenseplassen (beide op loopafstand).

Iets verder weg ligt het Nationaal Park Dwingelderveld: een 3700 hectare groot natuurgebied met uitgestrekte heidevelden. Het Dwingelderveld is een knooppunt waarvandaan je prachtige wandelingen kunt maken. Eventueel onder leiding van een natuurgids.

Aansluiting met fietsknooppuntenroute

Vanuit de accommodatie is er aansluiting met het fietsknooppunten netwerk van Drenthe. De routes voeren langs de meest karakteristieke Drentse dorpjes en plekken. Eenmaal thuisgekomen kun je bij de warmte van de haard napraten over de opgedane indrukken en plannen maken voor de volgende dag.

Cultuur en musea

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Vanaf De Wemmenhoeve is het nog geen 20 minuten rijden naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar wordt verteld over de vele Joodse slachtoffers en overlevenden van de Tweede Wereldoorlog.

Drents Museum
De bekende boot van Pesse (het oudste vaartuig ter wereld) is gevonden in het perceel grenzend aan De Wemmenhoeve. Het vaartuig kun je bekijken in het Drents Museum in Assen, een echte aanrader!

Groninger Museum
De stad Groningen is met zijn gezellige binnenstad en het Groninger Museum goed per auto of openbaar vervoer te bereiken. Een aanrader voor een leuk dagje uit!

Sportief

Voor de sportievelingen mag de trimbaan -in het nabij gelegen Spaarbankbos- niet ontbreken.
Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Col du VAM, op nog geen 10 km afstand van De Wemmenhoeve, is een klimwalhalla voor elke sportieve fietser bestaand uit drie klimroutes en één afdaling. Een echte kuitenbijter!
Elektrische fietsen kunnen bij De Wemmenhoeve worden opgeladen.
Zin in een uitdaging? Ook boogschieten en bubbelvoetbal behoort tot de mogelijkheden op het terrein van De Wemmenhoeve. 

Gratis wifi aanwezig

Plattegrond

Plattegrond

Daarom
De Wemmenhoeve

  • Volop ruimte voor activiteiten
  • Ideaal voor families met kinderen
  • Gezellige groepsruimte
  • 11 luxe appartementen met eigen sanitair
  • Wellness-ruimte met sauna
  • Levendig Hoogeveen dichtbij

Online reserveren

Bekijk de beschikbaarheid en boek eenvoudig online!

Reserveer nu